Névnapok: Ma: Tivadar Holnap: Konrád

Szülőföldem Somogyország - 4. osztály kirándulása

2015-06-18

Címkék: 4. osztály Horváthné Győrffy Beáta Odor Zsuzsanna Szülőföldem Somogyország

Szülőföldem Somogyország - 4. osztály kirándulása A Somogy Megyei Önkormányzat által meghirdetett "Szülőföldem Somogyország" program keretében, osztálykirándulások támogatására kiírt pályázaton, intézményünk 4. osztálya 19 000 Ft-ot nyert. Köszönjük a támogatást!

 

 

 

A negyedik osztály tanulmányi kirándulása Várdára,

Somogyvárra és Balatonfenyvesre

a

„Szülőföldem Somogyország” program segítségével

 

Izgatottan készülődtünk erre a kirándulásra, hiszen ez volt az utolsó közös kirándulásunk búcsúzó negyedik osztályunkkal. Igyekeztünk számukra élvezetes, ugyanakkor tartalmas programokat összeállítani.

Örömünkre szolgált, hogy iskolánk névadójának, Szász Endrének özvegye, Szászné Hajdú Katalin Várdán, a Szász Kúriában fogadott minket, s érdekes tárlatvezetésével, személyes élményeivel, emlékeivel közelebb hozta a gyerekekhez a világhírű festőt.

Somogyvárra Csendes Sándor esperes úr meghívására érkeztünk, aki osztályunk tanulóit oktatta s foglalkozott hitéletükkel. Az esperes úr megmutatta a somogyvári tempolomot a gyerekeknek, megcsodálhattuk a Kőnig orgonát és elmesélte nekünk a templom és Somogyvár történetét. Ezt követően a plébánián megvendégelte kis csapatunkat, s a gyerekek Szent László és Bűnbánó Mária Magdolna ereklyéit is megnézhették, ami nagyon nagy élmény volt számukra. Ezt követően a Kupavári Történelmi Emlékhelyen feltárt bencés apátság romjait látogattuk meg, ahol a tájékoztató után a gyerekek önállóan fedezhették fel az apátság látnivalóit. Hálásan köszönjük az esperes úr segítségét a kirándulásunk somogyvári programjainak megszervezésében.

A történelmi barangolások után jól esett megmártózni a Balaton vizében, ami felejthetetlen közösségi élménynek bizonyult, tekintve az erős szél korbácsolta hullámokat.

Köszönjük a Somogy Megyei Önkormányzatnak, hogy a Szülőföldem Somogyország program keretében, támogatta tanulmányi kirándulásunkat, s ezáltal lehetővé tette, hogy gyermekeink felfedezhessék szűkebb hazájuk gyönyörű természeti környezetét, s egy felejthetetlen napot tölthessenek el Somogy gyönyörű tájain barangolva.

Nagyberki, 2015. június 19.

Odor Zsuzsanna of.


< Vissza az előző oldalra

Kapcsolódó képek

IMG_7604.JPGIMG_7605.JPGIMG_7606.JPGIMG_7607.JPGIMG_7609.JPGIMG_7610.JPGIMG_7611.JPGIMG_7612.JPGIMG_7613.JPGIMG_7614.JPG

Az összes kép megtekintése a galériában >

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Vihetek-e mobiltelefont az iskolába?  

A válasz és további kérdések >

Idézetek

A hátrányos helyzet nem "bekerül" az iskolába, a hátrányos helyzet az iskolában manifesztálódik. Nem lenne, ha nem működnének az iskola legtöbbször észre sem vett egyoldalúságai, megkülönböztetései.



  

Nahalka István

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu