Névnapok: Ma: János, Pál Holnap: László

Barangolás a Balaton mentén 3. o.

2018-06-11

Barangolás a Balaton mentén 3. o. A Somogy Megyei Önkormányzat által meghirdetett "Szülőföldem Somogyország" program keretében, osztálykirándulások támogatására kiírt pályázaton, intézményünk 3. osztálya 40 000 Ft-ot nyert.

Barangolás a Balaton partján

„Szülőföldem Somogyország” program segítségével

 

Izgatottan készülődtünk erre a kirándulásra, hiszen mindannyian vártuk már a közös élményeket. Kolléganőmmel  igyekeztünk számukra élvezetes, ugyanakkor tartalmas programokat összeállítani.

Az utazást vonattal oldottuk meg, mivel tudtuk, hogy van olyan tanulónk, aki még nem utazott vonaton. Már ez nagy élménynek számított, az ezt követő balatoni hajózásról nem is beszélve.

Badacsonyba mentünk át a gyerekekkel, ahol megmásztuk a kialudt vulkánt, megismerkedtünk a vulkanikus kövekkel, a hegy keletkezésével, megbeszéltük, hogy miért nevezzük tanúhegynek, ráültünk a Rózsakőre meghallgatva annak legendáját, majd a hegyet körülölelő túraútvonalon megnéztük a Kőtengert és a Bujdosók útját.

Hajóval visszatérve megbeszéltük hogyan keletkezett a Balaton, miért sekélyebb a déli part, megcsodáltuk a vízi madarakat és a nádast,  majd Fonyódon ismét vonatra szálltunk, hogy szállásunkra, a Református Ifjúsági táborba menjünk. A vacsora után nem maradhatott el a balatoni fürdőzés sem, majd a sok közös játék után nyugovóra tértünk.

Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk, mivel a péntek esti vihar után felhős maradt az ég, s strandolni nem lehetett, de a fenyvesi strand és a tábor játszóterei kárpótoltak minket.

Hazafelé már rutinos vonatozóként utaztunk, fáradtan, de szép, közös élményekkel a tarsolyunkban.

 

Köszönjük a Somogy Megyei Önkormányzatnak, hogy a Szülőföldem Somogyország program keretében, támogatta tanulmányi kirándulásunkat, s ezáltal lehetővé tette, hogy gyermekeink felfedezhessék szűkebb hazájuk gyönyörű természeti környezetét, s egy felejthetetlen napot tölthessenek el a Balaton gyönyörű tájain barangolva.

Köszönjük Csoma, Kercseliget, Mosdós, Nagyberki és Szabadi községek önkormányzatának az összesen 48 000 Ft- os támogatását, mellyes hozzájárultak kirándulásunk megvalósításához.

 

Nagyberki, 2018. június 11.

 

Odor Zsuzsanna of.

< Vissza az előző oldalra

Kapcsolódó képek

Az összes kép megtekintése a galériában >

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Gyermekem vidéki, s érdekelne, hogy mely buszokra biztosítanak kíséretet a pedagógusok?  

A válasz és további kérdések >

Idézetek

Érdemes lemenni a halpiacra, és megnézni a rákokkal teli hordókat. Soha nem kell fedelet tenni rájuk, mert ha az egyik rák megpróbál kimászni, a társai belekapaszkodnak, és visszahúzzák. A rossz társaság is pontosan így hat a gyerekekre.  

Ben Carson

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu