Névnapok: Ma: Márk Holnap: Ervin

TÁJÉKOZTATÁS! - Tanévkezdés és Covid

2020-08-26

TÁJÉKOZTATÁS! - Tanévkezdés és Covid Tájékoztatjuk a szülőket, diákokat az általános tudnivalókról a járványügyi helyzetről és intézkedésekről a tanévkezdésre vonatkozóan.

A tanévet normál menetrend szerint tervezi a kormány, szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola.

Az iskolák protokollt kapnak a járvány elleni védekezést segítő teendőkről. Továbbra is alapfontosságú, hogy beteg, a koronavírus tüneteit mutató gyermeket ne engedjenek a szülők közösségbe.

Felelős szülői magatartással, az alapvető óvintézkedések betartásával elkerülhető az iskolákat érintő korlátozások bevezetése. További részleteket az iskolakezdésről itt olvashat.

Fontos továbbra is odafigyelni a koronavírus tüneteire, amelyek közül a legismertebbek a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Egyes betegeknél jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Emellett az új koronavírus fertőzés egyik jellegzetes tünete az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha valaki a felsorolt tüneteket észleli magán, akkor kérjük, hogy maradjon otthon, ne menjen közösségbe. Háziorvosát ne személyesen keresse fel, hanem telefonon hívja fel. Ha a háziorvos telefonos kikérdezése alapján felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, de a tünetek alapján a beteg nem igényel kórházi kezelést, akkor otthoni karanténba kerül. Ha a tünetek súlyosak (pl. nehézlégzés, tüdőgyulladás), akkor a háziorvos intézkedik a beteg kórházi elhelyezéséről.

A maszk viselése továbbra is kötelező a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A gyerekeknek  kötelező a maszk viselése a menetrendszerinti tanulói járatokon is!

Kérjük a szabályok betartását!

Tájékozódjon folyamatosan: a https://koronavirus.gov.hu/#/ és a https://koronavirus.gov.hu/korlatozasok oldalakról!

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Gyermekem vidéki, s érdekelne, hogy mely buszokra biztosítanak kíséretet a pedagógusok?  

A válasz és további kérdések >

Idézetek

Magad azzal ékesíted, ha elmédet élesíted.  

Joanne Kathleen Rowling

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu