Névnapok: Ma: Pál Holnap: Tihamér, Annamária

Intézmények

Kercseliget Napközi Otthonos Óvoda - Kercseliget

Ismerje meg intézményünket:

A kercseligeti óvoda 1991.április 8-tól működik, amelyben a falu óvodáskorú gyermekivel egy vegyes csoportban foglalkoznak. Ez a falu legújabb és legkorszerűbb épülete.

Az objektív feltételeket kizárólag a helyi önkormányzat által meghatározott költségvetés szabályozza. Az elmúlt évek pénzkeretéből sikerült beszerezniük olyan játékokat és fejlesztési eszközöket, amelyek segítségével a Tevékenységközpontú programjukban kitűzött célokat megvalósíthatják, mert ez a program nem igényel különleges feltételeket.

Célkitűzéseik elérése érdekében törekszenek arra, hogy minél nagyobb és tágasabb terek álljanak a gyerekek rendelkezéseire, hogy egész nap használhassák az óvoda összes helyiségét. Az épület belső tereinek célszerű használatakor létrejön az a bizalom, amikor feladatot adnak a gyermekeknek: kimehetnek a hálóba, mosdóba, raktárba, irodába vagy éppen a konyhába. Megbíznak a gyermekekben, akik érettek a bizalomra.

Az óvoda épülete mögött húzódik a tágas, füves udvar, melyben az udvari játékokat úgy helyezték el, hogy szolgálja a gyerekek biztonságát, kényelmét, ugyanakkor lehetővé tegyék a mozgás-és játékigényük kielégítését. A gyermekek számára kialakított konyhakert tovább növeli a tevékenykedési lehetőségeket.

A nevelőmunkát két óvodapedagógus végzi, a nevelés egész időtartamában biztosított az óvodapedagógus jelenléte.

Preferált pedagógiai képességeik (kommunikációs képesség, konstruktív képesség, szervezőképesség, tolerancia és kivárás, helyzetfelismerő képesség, stb) birtokában és azokat alkalmazva a Tevékenységközpontú programban kitűzött feladatokat és a megjelenő problémahelyzeteket sikeresen megoldva megteremtik a meleg, derűs, nyílt, szeretetteljes óvodai légkört.

Elérhetőségeink:

Cím: 7256 Kercseliget, Fő u. 33.
Honlap: berkisk.hu

Térkép:

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit kell magammal vinnem, ha gyermekemet be akarom íratni az Általános Iskolába?   

A válasz és további kérdések >

Idézetek

Mikor arra vágysz, hogy észrevegyenek, megértsenek és szeressenek, tudd, hogy a többiek is erre vágynak.

  

Akhilleusz Tatiosz

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu