Névnapok: Ma: Sára, Márió Holnap: Fábián, Sebestyén

Intézmények

Napsugár Napközi Otthonos Óvoda Kapospula - Kapospula

Ismerje meg intézményünket:

A kapospulai óvoda a község egyetlen nevelési-oktatási intézménye, mely a társtelepülés (Alsóhetény) gyermekeinek óvodai ellátását is biztosítja. Az intézmény reggel 7.00-délután 17.00 óráig tart nyitva. Az alkalmazottak létszáma 3 fő, egy felsőfokú, egy középfokú végzettségű óvónő és egy szakképzett dajka végzi az óvodai nevelőmunkát. A fenntartó egy fő kisegítő személyzettel segíti a működést.

Az óvoda egy csendes mellékutcában, fákkal körülvett területen található, a régi iskolához hozzáépítve. Tágas, nagy udvar biztosítja a gyermekek mozgásigényének kielégítését. Az udvari játékeszközök elavultak, esedékes a cseréjük.

Az épület belső felújítása az elmúlt években folyamatosan megtörtént, jelentősen javult a belső helyiségek állapota. Modern gyermek öltözővel, mosdóval, melegítő konyhával és jól felszerelt tornateremmel bővült az óvoda. Pályázat útján az intézmény akadály mentesítése is megtörtént.

A gyermekek különböző tevékenységeihez szükséges eszközök rendelkezésre állnak, könyvtári készletük, technikai felszereltségük megfelelő.

Tevékenység, önállóság, aktivitás – ezek a nevelőmunkájuk alappillérei.

Mottójuk hűen tükrözi az óvodai nevelésről vallott nézeteiket:
„A jó óvoda az, ahol nyugalom van, de nem csend és fegyelem.

A jó óvoda az, ahol legfőbb érték minden gyermek kíváncsisága, kezdeményezése, de főleg játéka, mint a nem tudatos tanulás folyamata. A jó óvoda az, ahol a ráfigyelés, az odafigyelés a gyermeknek lehetőség, a felnőtteknek kötelesség. A jó óvoda természetes emberi kapcsolatokat ajánl.” - (Hűvös Éva)

Elérhetőségeink:

Cím: 7251 Kapospula, Szabadság u. 4.
Honlap: berkisk.hu

Térkép:

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Vihetek-e mobiltelefont az iskolába?  

A válasz és további kérdések >

Idézetek

A példa a leghatékonyabb tanítók egyike, noha szótlanul tanít.  

Samuel Smiles

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu