Névnapok: Ma: Sára, Márió Holnap: Fábián, Sebestyén

Intézmények

Szivárvány Óvoda Baté - Baté

Ismerje meg intézményünket:

A batéi óvodát 1975-ben alapították. Kezdetben egy gyermekcsoporttal működött. 1977-ben már két csoportos, 50 férőhelyes óvodává bővítették. Jelenleg is két részben osztott gyermekcsoporttal működik. Batéból és a szomszédos Kaposkeresztúrról járnak óvodába a gyermekek. A bejáró gyermekek reggel-este iskolabusszal közlekednek, melyen a kíséretet az óvodapedagógusok látják el. Az óvoda épülete szép, esztétikus, jól karbantartott.(2008.nyarán akadálymentesítés, mosdó rekonstrukció volt) A foglalkoztatók és öltöző helyiségek elhelyezése funkcionális szempontból korszerű, tágas, világos. A szükséges felújítások és korszerűsítések folyamatosan megvalósulnak

Az óvoda udvara és kertje gondozott, füves és betonos rész egyaránt rendelkezésre áll. Elrendezése ideális, céljaik megvalósításához gazdag játék és mozgáslehetőséget biztosít. Az udvari különálló épület egyik helyisége már évtizedek óta tornaszobaként is funkcionál. A szükséges tornaeszközök igen széles választéka áll rendelkezésre.

Biztosított az adminisztrációs munkához a hely és a felszerelés, a nevelői szoba, a logopédiai és fejlesztő munkához szükséges külön helyiség is.

Az óvoda berendezése korszerű, esztétikus, jól karbantartott. Játékkészletüket, szemléltető, fejlesztő eszközeiket az utóbbi években is rendszeresen bővítették.

Könyvtáruk megfelelően biztosítja az óvónők önképzését, továbbképzését.

Könyveik, szakmai folyóirataik száma évről-évre növekszik.

Folyamatosan keresik a lehetőséget anyagi forrásaik bővítésére:

  • élnek a pályázati lehetőségekkel
  • igénylik a szülők segítségét.

Az óvodai nevelőmunkát két főiskolai végzettségű és két középfokú szakképesítést szerzett óvodapedagógus végzi. Munkájukat segíti csoportonként egy-egy dajka is. Az intézményben a Néphagyományőrző Óvodai Program alapján végzik az óvónők a nevelőmunkát. Az óvónőkre, szülőkre vár a feladat, hogy értékeink fennmaradjanak. A testület tanulni és tanítani szeretné az ősök bölcsességét, hazaszeretetét, humanizmusát, ami magába foglalja a másság elfogadását, a munka becsületét, a közösségért való tenni akarást is.

Mottójuk: Kodály Zoltán szavaival:

„Óvodáskorban a magyarság tudat alatti elemeinek beültetése, lassú kifejlesztése a feladatunk. Magyar mivoltunk épületének, mint egy a földalatti alapjait kell itt leraknunk. Minél mélyebbre épül a fundamentum, annál szilárdabb az épület.”

Elérhetőségeink:

Cím: 7258 Baté, Fő u. 11.
Honlap: berkisk.hu

Térkép:

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Gyermekem vidéki, s érdekelne, hogy mely buszokra biztosítanak kíséretet a pedagógusok?  

A válasz és további kérdések >

Idézetek

Tudni annyi, mint mindent sajátunkká tenni, nem függeni a példától, és nem sandítani vissza a mesterre.  

Seneca

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu