Névnapok: Ma: Ervin Holnap: Zita, Mariann

HA ELVESZETT A DIÁKIGAZOLVÁNY

2018-11-15

Címkék: diákigazolvány

HA ELVESZETT A DIÁKIGAZOLVÁNY Tájékoztató a diákigazolvány igénylés menetéről.

1. Az iskolában kérsz és kapsz egy iskolalátogatási igazolást/jogviszony igazoló lapot. Ezt kell elvinni a Kormányablakba. Odaadod és mondod, hogy szeretnél csináltatni egy NEK adatlapot, mert diákigazolvány igényléséhez van rá szükséged és kérik tőled az iskolában.

2. A "Nemzeti Egységes Kártyarendszer - adatlap", röviden NEK adatlapot hoznod kell az iskolába, ez alapján tudunk nektek igényelni diákigazolványt. A diákigazolvány elkészültéig kiállított igazolást" adunk neked, ami két hónapig helyettesíti a diákigazolványt. Ez idő alatt meg fog érkezni az iskolába a plasztik kártya, amit átvehetsz tőlünk.

FONTOS!

A diákigazolvány szükséges a bérlet mellé, illetve ennek felmutatásával tudsz kedvezményes árú (50%-os) jegyet vásárolni bármilyen útvonalra buszon vagy vonaton.

A bérlet mellé szükséges még a  Volán jegyirodákban személyesen megvásárolandó igazoló lap. Ezt is kéri az ellenőr. Amennyiben nincs ilyened, első figyelmeztetést követően 8 000 Ft bírsággal kell számolni. Az igazoló lap költsége egyszeri 40 FT, csak be kell menni érte Kaposvárra neked vagy gondviselődnek. Legyen nálad a diákigazolványod és a lakcímkártyád, mert ez alapján állítják ki részedre az igazoló lapot.

A buszokon fokozott az ellenőrzés, sűrűn találkozhatsz ellenőrrel, valmaint számos buszsofőr nem fogja vállalni a felelősséget, mert őt is számon kérik! Ha elfelejtetted magaddal vinni a bérleted, jegyet kell vásárolnod. Ha nincs nálad pénz, leszállíthat. A bérlet a diákigazolvánnyal együtt érvényes, kérheti tőled a buszsofőr. Ha nincs szerencséd és ellenőrrel is találkozol a buszon, az megbírságolhat!

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit tegyek, ha elveszett a buszbérletem?  

A válasz és további kérdések >

Idézetek

A tanítók csak az ajtót nyitják ki, belépned neked kell.  

ismeretlen

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu