Névnapok: Ma: Péter Holnap: Katalin, Kitti

Fenntarthatósági témahét

2023-04-27

Fenntarthatósági témahét Környezetünk védelme, fenntarthatósága fontos számunkra. A gyerekek felkészítése a környezettudatosságra pedig nagy jelentőséggel bír, hiszen ők is sokat tehetnek majd Földünk védelméért.

 

 

 

2016 óta rendezik meg áprilisban a Fenntarthatósági témahetet, melynek programjához iskolánk is csatlakozott, fontosnak tartva a tanulóink szemléletváltását, annak a felismerését, hogy ők is érintettek a Földet fenyegető globális felmelegedés, a vízhiány, a klímaváltozás, az energiahordozók csökkenésének hatásaiban.

A héten a felső tagozatosok figyelmét a tudatos öltözködésre, ruhavásárlásra hívtuk fel. Megnéztek egy filmet, melyből kiderült, hogy a gyapot termesztése és a ruhagyártás a második legnagyobb környezetszennyező tevékenység. Megbeszéltük, hogy a mindennapokban hogyan tudjuk mérsékelni a környezet terhelését.

Alsó tagozaton a 4. osztályosok az energiáról, a megújuló energiaforrásokról és a háztartások energia szükségletéről tanultak. Megtanulták, hogy ők is csökkenthetik a felhasznált energia fogyasztását, tehetnek környezetük védelméért.

A 3-4. osztályosoknak megrendezésre került a Komplex Természettudományi Vetélkedő, melyen a víz világnapjának 30. évfordulója alkalmából a víz témakörben online mérhették össze tudásukat három iskola diákjaival.

 

Fenntarthatósági témahét | Erkel Ferenc Gimnázium

< Vissza az előző oldalra

Naptár

h k sz cs p sz v
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
             

Gyakran Ismételt Kérdések

Mit tegyek, ha elvesztettem a diákigazolványom?  

A válasz és további kérdések >

Idézetek

Az olyan ember, aki nem ért a számítógéphez, a XXI. században analfabétának fog számítani.  

Teller Ede

További idézetek >

www.nfu.hu

www.nfu.hu


Közreműködő szervezet:
www.energiakozpont.hu